WAAROM ISOLATIE MET REFLECTIEFOLIE ?

 Er zijn allerlei soorten isolatiemateriaal: glaswol, steenwol, kurk, piepschuim, purschuim en reflectiefolie in de vorm van thermokussen of als multifoil isolatie. Voor alle materialen geldt dat zij, mits goed en deskundig aangebracht, het warmteverlies via de vloer aanzienlijk verminderen.

Waarom kiezen voor isolatie met reflectiefolie?

De isolerende werking van reflectiefolie wordt bereikt door het vrijwel elimineren van de warmteuitwisseling door straling. De folie reflecteert warmtestraling, maar straalt deze zelf ook niet of maar heel beperkt af. In de multifoil én in de thermokussens blijft doordoor alleen warmtegeleiding door de lucht over. En lucht geleidt de warmte helemaal niet goed, sterker nog, is een goede isolator.

Ook in de thermokussen blijft de lucht stilstaan, omdat de bovenzijde de warme kant is en daar de warme lucht blijft hangen, waardoor er geen warmteoverdracht door convectie (stroming) is. En het beetje warmte dat de onderkant van het isolatiepakket bereikt kan niet of maar in zeer beperkte mate worden afgegeven naar de kruipruimtebodem en de funderingsstroken door de gunstige eigenschappen van de reflectiefolie.

Deze eigenschappen maken isolatie met reflectiefolie zeer effectief:  het heeft een minimale R-waarde van 3,5. Voor meer informatie over vloerisolatie en R-waarden:  MilieuCentraal.nl.

Nog meer voordelen van reflectiefolie:

– het kan worden aangebracht in ondiepe kruipruimtes (doorgaans minimaal 35 cm hoog onder houten balken of 45 onder beton)

– tijdens het aanbrengen van de folie komen geen giftige chemicaliën vrij en uit het materiaal komen geen vezeltjes of stof

– de milieubelasting is relatief laag: lange levensduur van de folie, makkelijk te verwijderen en deels herplaatsbaar in geval van kleine verbouwing.

De branche-organisatie voor specialisten in vloerisolatie!

WORD DEELNEMER

VIND EEN BETROUWBARE INSTALLATEUR

HEEFT U VRAGEN?