WAAROM VLOERISOLATIE ?

VIDEO VOLGT

WARMTEVERLIES DOOR DE VLOER: MEER DAN U DENKT!

Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koudere kruipruimte. Dat betekent niet alleen koude voeten en daardoor een minder behaaglijk gevoel in huis, maar ook een onnodig hoge energierekening.

De warmteoverdracht vanuit een vertrek naar wanden vloer en plafond vindt voor ongeveer 30% plaats door convectie (stroming van lucht) en voor 70% door uitwisseling van warmtestraling (infrarood).

Warme lucht stijgt op, daardoor is het plafond vaak relatief warm waardoor er extra veel stralingsoverdracht is naar een koude vloer. Een vloer die koud is en blijft als hij niet of slecht geïsoleerd is van de onderliggende kruipruimte. De bodem van de kruipruimte is koud en de funderingsstroken bij de buitengevel zijn in de winter vaak nog kouder. De vloer blijft zo koud omdat hij de uit het vertrek ontvangen warmte aan de onderkant afstraalt naar de bodem van de kruipruimte en de funderingsmuren. Het op de juiste manier aanbrengen van een isolatielaag ónder de vloer is daarom een effectieve manier om het warmteverlies door de vloer te beperken én de oppervlaktetemperatuur van de vloer binnen te verhogen. Resultaat: energiebesparing én comfortverbetering.

 

De branche-organisatie voor specialisten in vloerisolatie!

WORD DEELNEMER

VIND EEN BETROUWBARE INSTALLATEUR

HEEFT U VRAGEN?